Albondiga's (gehaktballetjes in pittige saus)

home > alles-met-gehakt > Albondiga's (gehaktballetjes in pittige saus)

Maak het gehakt aan in een ruime kom met de eieren, paneermeel, knoflook, nootmuskaat, peper en zout. Vorm hiervan kleine balletjes en rol deze door de bloem. Verhit vervolgens de olie in een pan en bak hierin de ui en paprika totdat deze glazig zijn. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en bak deze aan alle kanten goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de tomaat, gezeefde tomaten, wijn en bouillon toe. Laat het geheel met de deksel op de pan in ca. 20 min. zachtjes smoren. Breng de saus indien nodig extra op smaak met peper en zout. Mocht de saus te scherp zijn, dan een beetje suiker toevoegen. Serveer de albondiga’s in de saus en bestrooi het geheel met peterselie. Ook leker met lams- of kipgehakt i.p.v. gemengd gehakt. Geef er witte rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gemengd gehakt, 3 eetl. paneermeel, versgemalen peper, zout, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 snufje nootmuskaat, 2 losgeklopte eieren, 50 g bloem, 4 eetl. olijfolie, 1 grote ui fijngesneden, ½ groene paprika in kleine blokjes gesneden, 2 tomaten in blokjes gesneden, 2 eetl. gezeefde tomaten, ½ glas rode wijn, 2 dl kippenbouillon, 1 eetl. gehakte peterselie