Aubergines gevuld met gehakt

home > alles-met-gehakt > Aubergines gevuld met gehakt

Was de aubergines, verwijder de steel en kroon en snijd ze overlangs doormidden. Smoor de aubergines in water of bouillon en boter ca. 10 min. tot het vruchtvlees enigszins zacht is geworden. Hol daarna de auberginehelften met een lepel uit, bestrooi ze met peper en zout en plaats ze in een beboterde ovenschaal. Snijd het verwijderde vruchtvlees in kleine blokjes en smoor deze in een beetje smoorvocht van de aubergines samen met de ui, paprika en knoflook. Bak in de tussentijd het gehakt rul en kruid het met peper, zout, oregano, paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg vervolgens de tomatenpuree en het aubergine-groentemengsel toe en laat het geheel even smoren. Vul daarna de auberginehelften met het mengsel en bestrooi deze ruim met Parmezaanse kaas. Plaats de schaal vervolgens in een voorverwarmde oven op 200°C. en bak de aubergines in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verdeel de aubergines over de borden en garneer met waterkers en kerstomaatjes.
Tip: Deze schotel kan van tevoren gemaakt worden, eventueel invriezen en verwarmen in een oven bij gebruik.





Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines, 1 eetl. boter of margarine, ½ l water of bouillon, peper, zout, 1 fijngesneden ui, ¼ rode paprika, ¼ groene paprika, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. gedroogde oregano, 1 mespuntje nootmuskaat, 200 g rundergehakt, 1 eetl. tomatenpuree, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, waterkers en kerstomaatjes voor de garnering