Bloemkoolschotel á la Stroganoff
home > alles-met-gehakt > Bloemkoolschotel á la Stroganoff
Schil en was de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met zout
in 20 minuten gaar.
Maak de groeten schoon; verdeel de bloemkool in roosjes, snipper de ui en
snijd de champignons in plakjes.
Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten in water met zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Bak de uisnippers en de champignon 5 minuten mee.
Roer het Stroganoffsauspoeder met 1½ dl water glad en roer de saus en de
crème fraîche door het gehaktmengsel.
Snijd de gekookte aardappelen in hapklare stukken en vul een ovenschaal laag
voor laag met aardappelblokjes, bloemkoolroosjes en gehaktmengsel.
Strooi als laatste geraspte kaas over het gerecht en zet de schaal ± 30
minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Ingrediënten voor 4 personen
1¼ kg aardappelen
1 bloemkool
1 ui
250 g champignons
30 g boter
400 g gehakt
1 zakje Stroganoffsaus
2 dl crème fraîche
25 g geschaafde amandelen
50 g geraspte belegen of oude kaas