Bruine bonen met rijst (B.B. Met R.)
home > alles-met-gehakt > Bruine bonen met rijst (B.B. Met R.)
Kook de snelkookrijst in volop water in ongeveer 10 min. gaar. Giet het water af en laat de rijst met een deksel op de pan 15 min. staan. Roer het aroma erdoor. Fruit de in dunne plakken gesneden ui en de gesnipperde knoflook in olie of boter even aan. Voeg het verkruimelde gehakt toe en laat dat heel lichtbruin bakken. Voeg Chilipoeder en zout toe. Wees niet bang voor een volle eetl. Chilipoeder, het is niet zo scherp als de naam doet denken en in ieder geval bij lange na niet zo scherp als sambal!. Roer alles goed door. Doe de helft van het gehaktmengsel over in een vuurvaste schaal en schep de rijst er in een laagje bovenop. Daarop komt een laagje in dunne plakken gesneden tomaten en daaroverheen de bruine bonen (met het kookvocht). Als bovenste laag de rest van het gehaktmengsel erover. Vermeng de geraspte kaas met het paprikapoeder en strooi dat er overheen. Zet de schaal 30 min. in een voorverwarmde matig hete oven op 175°C.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g snelkookrijst, paar druppels aroma, 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 eetl. olie of boter, 500 g rundergehakt, 1 eetl. Chilipoeder, 1 theel. zout, 250 g tomaten, 1 blik bruine bonen, ½ kop geraspte kaas, 1 eetl. paprikapoeder