Chinese gehaktschotel
home > alles-met-gehakt > Chinese gehaktschotel
Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze aan alle zijden licht goudbruin. Schud de pan zo nu en dan zodat ze gelijkmatig kleuren. Boter heb je hiervoor waarschijnlijk niet nodig. Voeg de in plakjes gesneden uien toe en de halve selderijknol die in tweeën gesneden en daarna in dunne plakjes gesneden is. Na enkele min.de in blokjes gesneden tomaat en de taugé. Laat het geheel 10 min. doorsudderen. Voeg dan de in plakjes gesneden champignons, de sojasaus, fijngesneden selderij, stroop, zout en ve-tsin toe. Leg een deksel op de pan en laat het mengsel hoogstens nog 5 min. stoven. Zo nodig wat water toevoegen. Kook inmiddels de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gemengd gehakt, 6 kleine uien, ½ selderijknol, 500 g tomaten, 200 g taugé, 200 g champignons, 1 eetl.sojasaus, paar takjes bladselderij, ½ theel. zout, 1 eetl. stroop, 1 theel. ve-tsin, 1 pak mie