Exotische gehaktballen in pindasaus

home > alles-met-gehakt > Exotische gehaktballen in pindasaus

Meng gehakt, ei, kerrie, zout, sambal, paprikapoeder, beschuitkruim en melk grondig door elkaar. Vorm er ballen van ter grootte van een ei. Bak ze op hoog vuur snel in olie aan alle kanten goudbruin. Schud de pan nu en dan om ze gelijkmatig te laten kleuren. Neem de ballen uit de pan. Fruit het uitje heel licht goudgeel in de overgebleven olie. Voeg de pindakaas, de sambal en de azijn toe, roer goed door en giet dan geleidelijk het water erbij. Blijf steeds goed roeren, boven een laag vuur, totdat de pindakaas de saus gebonden heeft. Leg de ballen in de saus en laat ze daarin nog 10 min. sudderen. Voeg aan de saus voor het opdienen nog een eetl. koffiemelk toe. Eventueel naar smaak nog wat zout. Snijd de geschilde sinaasappel, appel en komkommer in dunne plakjes en meng die door elkaar. Maak dit vruchtenslaatje aan met een paar druppels olie en citroensap. Lekker met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g kalfsgahakt, 1 ei, ½ theel. kerrie, ½ theel. zout, ½ theel. sambal, 2 theel. paprikapoeder, 1 eetl. beschuitkruim, 1 eetl. melk, 2 eetl. olie, 1 gesnipperd uitje, 4 eetl. pindakaas, ½ theel. sambal, 2 theel. azijn, 2 kop water, 1 eetl. koffiemelk, 1 sinaasappel, 1 appel, ¼ komkommer