Gehakt met mosterd en druiven
home > alles-met-gehakt > Gehakt met mosterd en druiven
Vermeng het gehakt met zout, peper, beschuitkruim, melk en ei en vorm er 4 platte ballen van. Bak ze in de boter boven een flink vuur snel aan beide zijden goudbruin. Smeer ze aan beide zijden in met mosterd. Snijd de druiven in tweeën of in vieren en leg ze bij het gehakt in de braadboter. Giet na enkele min. het water er bij, zet een deksel op de pan en laat de ballen in de saus gaar stoven. Wees niet bang voor de flinke hoeveelheid mosterd, want mosterd verliest zijn scherpte bij verhitting en alleen smaak en geurstoffen blijfen over. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g varkensgehakt, ½ theel. zout, mespunt peper, 1 eetl. beschuitkruim, 1 eetl. melk, 1 ei, 4 eetl boter, 1 eetl. mosterd, ongeveer 20 gepelde druiven, 1 kop water