Gehaktballen met champignonsaus

home > alles-met-gehakt > Gehaktballen met champignonsaus

Kneed gehakt, ei, zout, peper, broodkruim en melk stevig door elkaar en vorm er niet te grote ballen van. Braad ze in 1 eetl. boter aan alle kanten mooi goudbruin en gaar. Leg een deksel op de pan om te voorkomen dat ze te bruin branden. Was de champignons, verwijder zwarte plekjes en snijd ze in plakjes. Fruit ze in 2 eetl. boter even aan, niet langer dan een minuutje. Strooi dan de bloem er over, roer door en giet de warme bouillon er bij. Blijf steeds roeren tot een licht gebonden saus is ontstaan. Voeg nootmuskaat, citroensap en peper toe, leg de ballen er in en laat het geheel 5 á 10 min. doorsudderen. Geef er gekookte rijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g kalfsgehakt, 1 ei, ½ theel. zout, mespunt peper, ½ kop zacht broodkruim, ¼ kop melk, 200 g champignons, 2 eetl. boter, 2 eetl. bloem, 2 kop bouillon van 2 blokjes, mespunt nootmuskaat, 2 theel. citroensap, mespunt peper