Gehaktballen met kaas

home > alles-met-gehakt > Gehaktballen met kaas

Verwijder de korst van het brood en laat de sneetjes enige tijd in water weken. Knijp ze vervolgens uit tot het brood goed droog is. Prak het fijn en meng het met het ei, de gesnipperde ui en het uitgeperste teentje knoflook. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper over en meng het geheel weer met het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke delen en draai hier ballen van. Rasp de kaas. Sla de ballen plat en strooi de geraspte kaas over 4 van de vleesplakken. Leg de vier niet bestrooide plakken erbovenop en vorm er nu opnieuw een bal van. Rol de gehaktballen door het paneermeel en laat ze voorzichtig in de hete frituur zakken. Bak de gehaktballen met kaas 10 min. in de hete frituur op 180°C. Ze kunnen ook in de koekenpan gebakken worden (op zacht vuur om en om 10 min.). Dien bij dit gerecht sperzieboontjes en aardappelpuree op. Erg lekker!





Ingrediënten voor 4 personen

400 g gemengd gehakt, zout, zwarte peper, 1 teentje knoflook, 2 sneetjes oud witbrood, 1 ei, 1 uitje, 50 g Goudse kaas, paneermeel