Gehaktballetjes met citroensaus
home > alles-met-gehakt > Gehaktballetjes met citroensaus
Hak wortel, selderij en ui fijn en meng deze groenten door elkaar. Zet het mengsel op met 2 kop water, laat het aan de kook komen en draai het vuur laag. Meng zout, peper en het ei door het gehakt en kneed er balletjes van ter grootte van een ei. Stoof ze in het water met de groenten gaar. Zorg er wel voor dat het water op kookhitte is als de balletjes er in gaan. Daarna kan het vuur weer wat zachter. Stoof niet langer dan een half uurtje. Zeef wat stoofvocht, laat het even afkoelen en meng het met de bloem en citroensap tot een dun papje. Roer dit door het groente-balletjesmengsel heen en laat het geheel nog een paar min. op een heel laag vuur doorsudderen. Geef er gewoon gekookte aardappelen bij.
Ingrediënten voor 4 personen
4 middelgrote wortelen, ½ (kleine) selderijknol, 2 uien, ½ theel. zout, mespunt peper, 750 g gehakt, 1 ei, 2 eetl. bloem, 3 eidooiers, 1 eetl. koud water, 1/3 kop citroensap