Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje
home > alles-met-gehakt > Gehaktschotel met een aardappel-pestodakje
Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
Voeg het gehakt toe en roerbak het rul.
Voeg de tomaten, de tomatensaus en de tijm toe en laat het mengsel ± 5
minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper, roer er 2 eetlepels slagroom door en schep
het mengsel in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestrooi het gehaktmengsel met de kaas en dek het geheel dakpansgewijs met de
aardappelgolfjes af.
Klop de pesto en de rest van de slagroom door elkaar en lepel dit mengsel
over de aardappelen.
Strooi de rest van de kaas erover en bak de gehaktschotel in het midden van
de oven in ± 45 minuten goudbruin en door en door warm.
Lekker met een gemengde salade.
Ingrediënten voor 4 personen
4 gedroogde tomaten op olie
25 g boter
100 g ontbijtspek in blokjes
½ liter tomatensaus met bacon en rode peper (potje)
1 theelepel tijm
zout, (versgemalen) peper
1/8 liter slagroom
75 g geraspte kaas
450 g voorgekookte aardappelgolfjes (Célavita)
3 eetlepels pesto