Kokosgehaktballetjes met kerrierijst
home > alles-met-gehakt > Kokosgehaktballetjes met kerrierijst
Pel de ui en snipper hem fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de ui zachtjes ± 2minuten.
Bak het kerriepoeder even mee.
Schep de ongekookte rijst erdoor en fruit die in ± 2 minuten glazig.
Voeg 2½ dl water en ½ bouillontablet toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
Vermeng intussen het gehakt met de rest van de ui, de gemalen kokos,
1 eetlepel ketjap, de sambal en zout en draai er kleine balletjes van.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ± 5
minuten rondom bruin.
Roer de rest van de ketjap, de sherry en de bakgember door het bakvet.
Laat de gehaktballetjes met het deksel op de pan nog ± 10 minuten sudderen.
Verdun de ketjapjus met 1½ dl water en geef dit bij de balletjes.
Serveer er een frisse salade bij.
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
3 eetlepels olie
3 theelepels kerriepoeder
150 g rijst
½ bouillontablet
200 g gehakt
3 eetlepels gemalen kokos
4 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek (of andere sambal)
3 eetlepels sherry
2 eetlepels bakgember