Oostenrijkse gehaktkoekjes
home > alles-met-gehakt > Oostenrijkse gehaktkoekjes
Vermeng het gehakt met de (zachte) boter, zout, peper en peterselie. Voeg het in water geweekte, uitgeknepen en fijngehakte brood en de eidooiers toe. Meng al deze bestanddelen tot een homogene massa. Klop de eiwitten stijf en meng ze met een vork luchtig door de gehaktmassa. Vorm er, zonder kneden, 12 platte koekjes van. Bak ze in 3 eetl. boter aan beide zijden goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Roer de bloem door de braadboter en voeg dan geleidelijk de bouillon toe. Blijf steeds goed roeren boven een laag vuur tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de zure room erdoor en leg de gehaktkoekjes erin. Laat het geheel op een laag vuur nog enkele min. doorsudderen. Geef er gewoon gekookte of in de schil gekookte aardappelen bij.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g rundergehakt,1 eetl. boter, 1 theel. zout, mespunt peper, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 3 sneetjes oud brood, 2 eieren, 3 eetl. boter, 2 eetl. bloem, 1 kop bouillon van blokjes, 4 eetl. zure room