Oseh-Oseh - gehaktballetjes uit Indonesië

home > alles-met-gehakt > Oseh-Oseh - gehaktballetjes uit Indonesië

Wrijf de uien, knoflook, sambal, laos, ketoembar, djinten, kentjoer, kemiries
en zout tot een brei.
Kneed die door het vlees en laat het minstens 1 uur, maar liefst langer,
intrekken.
Braad het vlees met de kruiden in een pan met anti-aanbaklaag onder goed
omscheppen aan.
Voeg er, als het vlees lichtbruin begint te worden, het asemwater, de
gesnipperde santen, de sereh en de djeroek poeroet aan toe en laat een uurtje
zacht sudderen.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g rundergehakt
6 eetlepels kokosmeel
1 eetlepel olie
1/6 blok santen
2 dl water
3 eetlepels ui
2 gesnipperde teentjes knoflook
1 theelepel sambal trassi
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djinten
1/2 theelepel kentjoer
3 gepofte kemiries
3 eetlepels asem
1 spriet sereh
2 djeroek poeroetbladen
zout