Pakistaanse kruidenkoekjes met gehakt
home > alles-met-gehakt > Pakistaanse kruidenkoekjes met gehakt
Bak het gesnipperde uitje, te zamen met het verkruimelde gehakt, gemberpoeder en kerrie licht goudbruin. Voeg koriander, paprika, Chilipoeder, zout, peper, kummel, kaneel en een eetl. water toe, leg een deksel op de pan en laat het gehakt gaar worden. Roer er nu en dan eens in. Zeef de bloem, voeg zout toe en hak er met twee messen de boter door. Werk er met een vork het water door. Gebruik niet meer water dan je nodig hebt om een deeg te maken, hoogstens 4 eetl. Kneed het deeg vooral niet. Verdeel het deeg in 18-20 porties, rol ze met een deegroller op een met bloem bestoven tafel uit tot dunne lapjes. Schep op de helft van deze deeglapjes een bergje van het gehaktmengsel en leg de andere lapjes erop. Bevochtig de zijkanten met wat water of ei en druk ze goeg aan zodat het gehakt goed opgesloten zit. Bak ze in gloeiend hete frituur goudbruin en gaar. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken. Vooral goed heet opdienen. Lekker met aardappelpuree en komkommer.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g mager rundergehakt, 1 gesnipperd uitje, 2 eetl. boter, ½ theel. gemberpoeder, ½ theel. kerrie, ½ theel. gemalen koriander, 1 theel. paprikapoeder, ½ theel. Chilipoeder, ½ theel. zout, ½ theel. versgemalen zwarte peper, mespunt kummel, mespunt kaneel
voor de koekjes:
1½ kop bloem, ½ theel. zout, 2-3 eetl. boter, 4 eetl. water, frituurvet