Paprika gevuld met gehakt en feta
home > alles-met-gehakt > Paprika gevuld met gehakt en feta
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de paprika en verwijder de zaadjes.
Kook de paprikahelften in ruim water in ± 5 minuten beetgaar.
Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul.
Pel en snipper het sjalotje.
Snijd de bleekselderij in blokjes.
Schep de sjalot, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt
en pers het teentje knoflook erboven uit.
Laat het geheel nog ± 3 minuten sudderen.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Laat de paprikahelften uitlekken of dep ze droog.
Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin.
Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika’s.
Snijd de feta in blokjes en strooi die over de tomaat.
Bak de paprika’s ± 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren.
Lekker met aardappelpuree met bosui.
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote gele paprika
200 g rundergehakt
1 sjalotje
2 stengels bleekselderij
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 teentje knoflook
zout, peper
1 tomaat
100 g feta