'Wild-West' gehaktballen
home > alles-met-gehakt > 'Wild-West' gehaktballen
Kneed gehakt, havermout (zo uit het pak), zout, peper, cayenne en koffiemelk energiek door elkaar en vorm er ballen van. Meng bloem en paprikapoeder en haal de ballen er door. Druk ze daarna stevig in het bloempaprikamengsel. Bak ze snel in de boter goudbruin. Schud de pan nu en dan om ze gelijkmatig te laten kleuren. Voeg cayenne, sambal of scherpe paprika toe. Uiteraard kan je naar eigen smaak minder (of meer !) nemen dan de aangegeven hoeveelheden. Neem de ballen uit de pan. Roer de tomatenpuree en daarna de bloem er door tot er geen wit meer te zien is. Giet het water er geleidelijk bij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Leg de ballen weer in de pan en laat het geheel nog een kwartiertje doorsudderen. Geef er gekookte rijst bij.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g gehakt (halfom runder- en kalfs gehakt), ½ kop vlug-kokende havermout, 1 theel. zout, mespunt peper, ½ kop koffiemelk, 3 eetl. bloem, 1 eetl. paprikapoeder, mespunt cayennepeper, 2 eetl. boter, 1 gesnipperde ui, 1 blikje tomatenpuree, 3 eetl. bloem, 1 mespuntje cayenne, sambal of scherpe paprika, 2 kop water