Kip-cordon bleu
home > alles-op-de-barbecue > Kip-cordon bleu
Ui schillen en snipperen. Tomaat in stukjes snijden. Olie verhitten, uitjes aanfruiten, stukjes tomaat en de maïskorrels toevoegen. Op smaak brengen met (cayenne)peper, paprikapoeder en zout. Dit alles 5 minuten al roerend laten pruttelen en laten afkoelen. Kipfilets met een scherp mesje insnijden, zodat er een envelopje ontstaat en dat vullen met het maïsmengsel. Envelopje met een cocktailprikker sluiten. De kip-cordon bleu afgedekt tot vlak voor het barbecueën in de koelkast bewaren. De cordon bleu met iets olie bestrijken en met de kipkruiden bestrooien. Ze in 10-12 minuten aan beide zijden gaar roosteren.
Lekker erbij is een geroosterde schijf ananas, omwikkeld met spek.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote kipfilets – 150 g maïskorrels (blik) – ½ eetlepel slaolie – 1 rode ui – 1 vleestomaat – 1 mespunt (cayenne)peper – 1 theelepel paprikapoeder – 1 theelepel kipkruiden – zout