T-bonesteak met groene pepers (2-3 pers.)

home > alles-op-de-barbecue > T-bonesteak met groene pepers (2-3 pers.)

Droog de steak met keukenpapier. Vermeng wijn, sojasaus en olie in een lage schaal en voeg er de fijngehakte uien en paprikapoeder aan toe. Stamp 1 eetlepel groene pepers in de vijzel fijn en roer deze ook door de marinade. Doe de steak in de schaal met marinade en laat hem minstens 30 minuten staan. Dep nu het vlees droog met keukenpapier en leg het op de barbecue. Rooster de steak aan beide kanten ca. 6 minuten, bestrijk de steak ondertussen steeds met de marinade.
Neem het vlees van de barbecue, laat het even rusten alvorens het aan te snijden en bestrooi met zout, en peper en de rest van de peperkorrels.





Ingrediënten voor 4 personen

1 T-bonesteak (3 cm dik, 750 g) – 1/8 liter rode wijn – 1/8 liter sojasaus – 3-4 eetlepels olie – 2 uien – zout en peper – paprikapoeder (zoet) – ½ potje groene peperkorrels op sap