Chocolade-slagroomtruffels
home > bonbons > Chocolade-slagroomtruffels
Hak de chocolade fijn en doe deze in een kom.
Doe de room en de boter in een pannetje en verhit beide tot het kookpunt.
Schenk dit mengsel over de chocolade en roer net zo lang tot je een glad truffelmengsel hebt. Laat het afkoelen, onder regelmatig roeren (anders krijg je een vel).
Plaats het afgedekt in de koelkast tot het zo stevig is, dat je er balletjes van kunt vormen
(mijn ervaring is dat dit een paar uur duurt).
Bestuif je handen met wat cacaopoeder en schep met een theelepels wat truffelmengsel in je hand en vorm er balletjes van.
Wentel de truffel dan door de cacao en doe ze in een vormpje. Bewaar ze tot vlak voor gebruik in de koelkast. (Pralinevormpjes kun je kopen in speciaalzaken)
Tip:
Ga eens experimenteren (en uiteraard proeven) met een gedeelte van het afgekoelde mengsel, met smaakvolle ingrediënten zoals bijvoorbeeld: Grand Marnier, cognac, gemalen stukjes amandel, hazelnoot en/of walnoot.
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram pure chocolade
2½ dl slagroom
25 gram boter
100 gram cacao