Aardappel-kruidensoep
home > boodschappen > Aardappel-kruidensoep
Bereiden:
Doe de prei en aardappelen in een pan en giet er de bouillon op. Breng aan de kook en laat in circa 15 minuten gaar koken. Voeg het grootste gedeelte van de kruiden toe, laat de soep niet meer koken en pureer de soep. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct met de rest van de kruiden en een lepel crème fraîche.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met plakjes rookworst of uitgebakken spekjes.
Tip:
U kunt de soep vegetarisch maken door groente- of kruidenbouillon te gebruiken.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 5g
vet 7g
koolhydraten 25g
kcal 175
Ingrediënten voor 4 personen
2 preistelen, schoongespoeld en fijngesneden
500 g kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
1 l kippenbouillon van 2 tabletten
1 bos peterselie, fijngehakt
1 bos selderij, fijngehakt
zout en versgemalen peper
4 eetl. crème fraîche (Melkan)