Aardappel-spekkoek uit de oven
home > boodschappen > Aardappel-spekkoek uit de oven
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een lage ovenschaal met plakjes spek. Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Vorm eventueel nog 2 laagjes.
Bereiden:
Klop het ei los met de crème fraîche, kerrie en peper en zout. Giet dit mengsel over de aardappellaag. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Tip:
Serveersuggestie: Lekker met een groene salade.
Wijnadvies:
Een koel pilsje zal hier goed smaken evenals een frisse, droge witte wijn, uit de Loire, de Elzas of Duitsland.
Bereidingstijd:
ca.35 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 15g
vet 25g
koolhydraten 39g
kcal (kJ) 450
Ingrediënten voor 4 personen
200 g ontbijtspek, in plakjes
2 pakjes (à 450 g) aardappelplakjes, koelvers
1 ei
125 ml demi-crème fraîche (Melkan)
mespunt kerriepoeder
zout en versgemalen peper
lage ovenschaal