Aardappelkoekjes met haring
home > boodschappen > Aardappelkoekjes met haring
Voorbereiden:
Leg de haringen 1 uur in de melk en laat ze dan uitlekken. Rasp de geschilde aardappels. Druk het vocht er uit. Snipper 1 gepelde ui. Snijd de tweede gepelde ui in zeer dunne ringen. Roer door de geraspte aardappel het ei, de gesnipperde ui en circa 2 eetlepels bloem, zodat er een compact mengsel ontstaat. Vorm er vier platte 1 cm dikke koekjes van. Roer de mierikswortel en bieslook door de zure room.
Bereiden:
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aardappelkoekjes ongeveer 5 minuten per kant op een niet te hoog vuur lichtbruin en gaar. Verdeel de uiringen over de borden en leg de haring er bovenop. Verdeel de aardappelkoekjes over de borden. Bestrooi ze met zout en een beetje versgemalen peper. Schep op elk bord wat roomsaus of schep de saus in een kom en zet die op tafel.
Wijnadvies:
Kies hier voor een jonge Rijnse Riesling of een van de Elzas (9-11ºC).
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 20g
vet 25g
koolhydraten 30g
kcal (kJ) 425
Ingrediënten voor 4 personen
4 zoute haringen
1/4 l melk
500 g aardappels (vastkokers)
1 ei
2 rode uien
2 eetl. bloem
125 ml zure room
1 eetl. geraspte mierikswortel (uit een potje)
2 eetl. fijngeknipte bieslook
4 eetl. zonnebloemolie
zout en peper