Aardappelpuree met pesto en spinazie

home > boodschappen > Aardappelpuree met pesto en spinazie

Voorbereiden:
Maak op de gebruikelijke manier aardappelpuree voor 4 personen van verse aardappelen, uit een pak of uit de diepvries. Verdeel de puree in twee gelijke porties. Roer door de ene helft de rode pesto en door de andere helft de geraspte kaas (houd 2 eetlepels kaas achter om te bestrooien). Doe de schoongemaakte en gewassen spinazie met aanhangend vocht in een pan en laat op hoog vuur regelmatig omscheppend in een paar minuten slinken. Laat goed uitlekken.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de rode puree in een (glazen) ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met 2 eetlepels van het paneermeel. Zet de wok of een grote koekenpan op hoog vuur en doe er de olie in. Roerbak de spinazie kort met de geperste knoflook en breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazie op de rode puree. Dek af met een laagje witte puree en bestrooi met het resterende paneermeel en de achtergehouden geraspte kaas. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.

Tip:
Maakt u zelf aardappelpuree, gebruik dan voor het fijn maken van de aardappels een gewone stamper en liever geen mixer of foodprocessor. De puree wordt daardoor namelijk plakkerig.

Wijnadvies:
Zoek het bij fruitige rosés, zeer koel te serveren.

Bereidingstijd:
ca.40 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 17g
vet 21g
koolhydraten 37g
kcal (kJ) 405





Ingrediënten voor 4 personen

aardappelpuree voor 4 personen (1 pakje of zelfgemaakt)
3 eetl. rode pesto uit een potje
100 g geraspte jongbelegen Goudse kaas
750 g verse spinazie
4 eetl. paneermeel
1 tot 2 teentjes knoflook
(olijf)olie
zout en versgemalen peper