American pioneers pie
home > boodschappen > American pioneers pie
Voorbereiden:
Snijd de geschilde aardappelen en de geschrapte wortelen in blokjes. Snijd het lichtgekleurde deel van de schoongemaakte prei in ringen. Breng de groenten met een laagje water en wat zout aan de kook en laat in circa 15 minuten gaar koken. Giet af en pureer grof met een stamper. Roer een scheutje melk door de puree en breng op smaak met wat zout en peper. Snipper intussen de uien en de knoflook.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een pan en laat het spek en de ui bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat bakken tot de rauwe kleur verdwenen is. Voeg de barbecuesaus toe en laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven. Voeg de bonen in tomatensaus toe en laat nog circa 10 minuten stoven. Schep het gehakt met de bonen in een ovenschaal. Schep er de puree op en bestrooi met het paneermeel en de geraspte kaas. Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot er een mooi korstje op zit. Zet de barbecuesaus en de tomatenketchup op tafel.
Tip:
Vervang het kalkoengehakt desgewenst door rundergehakt of half om half-gehakt.
Wijnadvies:
Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux. Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (circa 16°C).
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg aardappelen
600 gram winterwortel
1 grote steel prei
1 scheutje melk
zout en versgemalen peper
2 uien
2 teentjes knoflook
3 eetl. olie
100 gram ontbijtspek in blokjes
400 gram kalkoen- of kipgehakt
4 eetl. barbecuesaus uit een fles
1 blik of pot witte bonen in tomatensaus (ca. 800 gram)
4 eetl. paneermeel of broodkruim
4 eetl. versgeraspte oude kaas