Appels uit de oven met vanillesaus
home > boodschappen > Appels uit de oven met vanillesaus
Voorbereiden:
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de rozijnen met de noten, vanillesuiker en kaneel. Vul de appels met dit mengsel.
Bereiden:
Zet de appels naast elkaar in een ovenvaste schaal en giet de wijn erbij. Zet ze 20-25 minuten in het midden van de oven. Maak intussen de saus. Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal het merg eruit. Breng het stokje met merg en melk aan de kook. Voeg de suiker toe en los deze op. Bind de vanillemelk met de maïzena, losgeroerd met 1 eetl. water. Breng de melk aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en bind de saus met de eidooiers. Serveer de saus bij de warme appels.
Tip:
Vul de appels eens met studentenhaver. Het is erg lekker om 1 eetl. amandellikeur aan de vanillesaus toe te voegen.
Wijnadvies:
Serveer de Moelleux- versies (dat zijn de zachtzoete typen) van Bordeaux of Bergerac, of een Graves
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 13g
vet 10g
koolhydraten 75g
kcal (kJ) 442
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote stevige appels
2 eetl. citroensap
2 eetl. rozijnen
1 eetl. gehakte walnoten
1 zakje vanillesuiker
1/2 theel. kaneel
1/2 l witte wijn
Voor de vanillesaus:
1 vanillestokje
1 l melk
150 g suiker
25 g maïzena
3 eidooiers