Asperges met pasta en garnalen

home > boodschappen > Asperges met pasta en garnalen

Voorbereiden:
Snijd een stuk van de onderkant van de geschilde asperges. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm.

Bereiden:
Kook de aspergestukjes in ongeveer 8 minuten in lichtgezouten water nét gaar. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af. Laat ook de asperges uitlekken. Verwarm de slagroom in een steelpan. Los het bouillonblokje erin op. Voeg de garnalen, aspergestukjes en kervel toe en laat de room niet koken. Verdeel de pasta over de borden en giet de warme room erover. Strooi bieslook over dit gerecht.

Variatie:
Roer in plaats van gekookte, gepelde garnalen stukjes gerookte zalm door de room. Vervang de witte asperges door groene asperges of door kleine broccoliroosjes.

Wijnadvies:
Plezierig te combineren met een relatief stevige droge witte wijn. Tot die categorie behoren o.a. witte Bourgogne en lichte typen Chardonnays uit de Nieuwe Wereldlanden (9-11°C).

Wijngerelateerde artikelen:
Viña Maipo
Crémant d’Alsace
Suid-Afrikaanse wyne – Baie lekker!
SPANJE
Twee bijzondere Bourgondiërs
´Onze´ wijnen uit Zuid-Afrika…
Chili een wijnparadijs tussen berg en oceaan
Elzasser wijnen,oneindig plezierig!
Op wijnreis in de tuin van Frankrijk!
Een zalig uiteinde…
Veel lekkers voor weinig geld!
Heerlijke wijnen uit de Loire

Bereidingstijd:
ca.15 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 21g
vet 15g
koolhydraten 57g
kcal (kJ) 447





Ingrediënten voor 4 personen

250 g witte asperges
300 g pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
250 ml slagroom of 2 dl. kookroom
1 visbouillonblokje
200 g gepelde, gekookte garnalen
1 eetl. fijngehakte kervel
(vers of diepvries)
1 eetl. fijngeknipte bieslook