Asperges met zalm en Hollandaisesaus
home > boodschappen > Asperges met zalm en Hollandaisesaus
Voorbereiden:
Snijd een stukje van de onderkant van de geschilde asperges. Snipper het gepelde sjalotje. Laat de plakjes diepvriesdeeg ontdooien. Snijd met een scherp mesje acht vissen uit het bladerdeeg. Bestrijk deze met de eidooier die met een klein scheutje water is losgeklopt. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Bereiden:
Kook de asperges in lichtgezouten water in ongeveer 15 minuten nét gaar. Verhit 20 gram boter in een koekenpan. Bak de stukken zalmfilet op een matig vuur in ongeveer 8 minuten nét gaar. Draai de filets halverwege de baktijd om. Bestrooi ze met peper en zout. Smelt 10 gram boter in een sauspan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig. Maak nu de Hollandaisesaus in dezelfde pan volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de gebakken ui door de saus. Leg de bladerdeegvissen op een vel bakpapier. Bak ze in ongeveer 6 minuten in de oven knapperig en goudbruin. Verdeel de warme asperges en de zalmfilet over de borden. Giet de Hollandaisesaus over de asperges en de zalm. Strooi er dille over. Garneer het gerecht met bladerdeegvisjes.
Variatie:
Vervang het sjalotje door 2 eetlepels dunne preiringen.
Wijnadvies:
Witte Sauvignons uit het Loiredal (Sancerre, Pouilly-Fumé en Sauvignon Touraine) hebben van nature een aspergeachtig bouquet dat bij dit gerecht sympathiek aansluit (9-11ºC).
Bereidingstijd:
ca.35 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 45g
vet 62g
koolhydraten 42g
kcal (kJ) 906
Ingrediënten voor 4 personen
800 g witte asperges
1 sjalotje
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
(10 × 10 cm)
1 eidooier
30 g boter
4 stukken zalmfilet van ca. 150 g
peper en zout
1 zakje Hollandaisesaus
2 eetl. fijngehakte dille