Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm
home > boodschappen > Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm
Voorbereiden:
Kook de asperges in water met zout circa 15 minuten tot ze gaar zijn. Verkruimel het witbrood zonder de korst. Boen de sinaasappels schoon en rasp 2 eetlepels van de schil. Pers de knoflook boven de sinaasappelrasp en schep de broodkruimels erdoor. Rooster dit mengsel in de olijfolie in een hete koekenpan.
Bereiden:
Leg de asperges, nadat ze goed uitgelekt zijn, op een warme schaal. Verdeel het broodkruimmengsel erover en strooi de Parmezaanse kaas erop. Leg de zalm, eventueel in roosjes gevouwen ernaast. Strooi de kappertjes over de vis en serveer de gesmolten boter er apart bij.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met gekookte krieltjes.
De aspergeschotel kan ook gegratineerd worden onder de grill.
Leg de zalm er dan pas bij als de schotel geserveerd wordt.
Breid het gerecht uit met partjes hardgekookt ei.
Variatie:
De zalm kan worden vervangen door beenham of rauwe ham.
Wijnadvies:
Erg aangenaam met een ‘houtvrije’ (unwooded) chardonnay. Rueda is ook erg lekker. Maar als u toevallig nog een witte Graves binnen handbereik heeft…Snel opentrekken!
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 32g
vet 41g
koolhydraten 27g
kcal (kJ) 610
Ingrediënten voor 4 personen
1250 g witte asperges, geschild
zout
150 g witbrood (niet te vers)
2 sinaasappels
1 teentje knoflook, gepeld
1 eetl. olijfolie
100 g geraspte Parmezaanse kaas
250 g gerookte zalm (Vismarine)
2 eetl. kappertjes
100 g boter, gesmolten