Aspergetortilla
home > boodschappen > Aspergetortilla
Voorbereiden:
Snijd de geschilde en gewassen aardappels in blokjes. Snijd een stuk van de onderkant van de geschilde asperges. Dunne groene asperges hoeven niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van ca. 5 cm. Klop de eieren los met de melk, een beetje zout en versgemalen peper.
Bereiden:
Kook de aardappelblokjes in iets gezouten water in ongeveer 8 minuten nét gaar. Giet de blokjes af en stoom ze droog. Kook ook de aspergestukjes in circa 10 minuten nét gaar. De gaartijd van groene asperges is korter dan van de dikkere witte asperges. Giet de asperges af. Verhit de boter in een koekenpan en bak de aardappelblokjes en stukjes asperge gedurende enkele minuten. Schep de groenten tijdens het bakken om. Giet het eimengsel over de groenten in de koekenpan. Strooi de geraspte kaas erover. Doe een deksel op de pan en bak de tortilla enkele minuten op een vrij laag vuur. De tortilla is klaar als het eimengsel gestold is. Bestrooi de tortilla met bieslook en snijd in vieren. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een goed uitgebalanceerde Pinot Blanc uit de Elzas of een droge witte wijn uit de Languedoc of Roussillon (9-11ºC).
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 15g
vet 19g
koolhydraten 10g
kcal (kJ) 271
Ingrediënten voor 4 personen
250 g aardappels (vastkokers)
200 g asperges (witte of groene)
6 eieren
2 eetl. melk
peper en zout
30 g boter
50 g extra belegen, geraspte kaas
2 eetl. fijngeknipte bieslook