Autún con mojo de cilantro

home > boodschappen > Autún con mojo de cilantro

Voorbereiden:
Begin met de koriandersaus. Pureer het sjalotje met de avocado. Klop beetje bij beetje olie, sherry en citroensap erdoor. Meng daarna de rode peper en koriander erdoor. Meng zeezout en peper door 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de tonijn met dit mengsel.

Bereiden:
Rooster de vis circa 2 minuten per kant zodat de tonijn van binnen lichtroze blijft. Serveer de vis met de koriandersaus.

Tip:
Neem in plaats van koriander peterselie.

Variatie:
Vervang tonijn door zalm- of koolvisfilet (Vismarine of vers).

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 22g
vet 44g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 510





Ingrediënten voor 4 personen

500 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine
of vers)
zeezout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
voor de koriandersaus:
1 sjalotje, gepeld
1 avocado, geschild en in stukken
100 ml olijfolie
50 ml droge sherry
2 eetl. citroensap
1/2 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
25 g koriander, gehakt (vers of diepvries)