Avocadosalade
home > boodschappen > Avocadosalade
Bereiden:
Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Meng in een kom de stukjes tomaat, garnalen, kappertjes, ui, peterselie, salsasaus en op het laatste moment de avocado en het citroensap. Vul de avocado met deze salade.
Tip:
Serveer er driehoekstoast bij.
Wijnadvies:
Het ideale gerecht om een lekkere fles sauvignon blanc bij open te trekken. Maar ook een Rueda of een Vin de Pays des Côtes de Gascogne zal zeker smaken.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 9g
vet 10g
koolhydraten 9g
kcal (kJ) 160
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote avocado’s, gehalveerd
1 tomaat, in blokjes
150 g garnalen, ontdooid (Vismarine)
1 theel. kappertjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetl. fijngehakte peterselie
4 eetl. Mexicaanse salsa,
(kant-en-klaar)
1 eetl. citroensap