Bamischotel met garnalen
home > boodschappen > Bamischotel met garnalen
Voorbereiden:
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Snijd sommige groenten uit het bamipakket zoals tomaat en ui iets kleiner. Pel de teentjes knoflook en snipper ze. Snijd de plakken ham in blokjes.
Bereiden:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de hamblokjes en de knoflook 2 minuten. Schep de groenten erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de twee soorten ketjap toe en bak al omscheppend nog 3 minuten. Schep de mie en de garnalen door het gerecht en warm alles goed door.
Tip:
In plaats van hamreepjes zijn gerookte kipreepjes ook heel lekker.
Wijnadvies:
Niet moeilijk doen, kies voor een Elzasser pinot blanc of een Touraine sauvignon.
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 34g
vet 15g
koolhydraten 82g
kcal (kJ) 599
Ingrediënten voor 4 personen
400 g nestjes mie
400 g gesneden bamigroenten (1 bamipakket)
2 teentjes knoflook
200 g gekookte ham
(dikke plakken of hamreepjes)
3 eetl. zonnebloemolie of
arachideolie
2 eetl. ketjap asin
2 eetl. ketjap manis
200 g gepelde garnalen