Biefstuk met aardappelblokjes in rucola-roomsaus
home > boodschappen > Biefstuk met aardappelblokjes in rucola-roomsaus
Voorbereiden:
1 kg vastkokende aardappels 4 sjalotjes of 2 kleine uien 3 teentjes knoflook 3 eetl. olijfolie 2 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1,5 dl witte wijn versgemalen peper zout 1 dl kookroom 75 g rucola 4 biefstukken (ca. 150 g per stuk) 2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie 1 dl rode wijn klontje boter (ca. 20 g)
Bereiden:
Wrijf de biefstuk in met de olie en versgemalen peper. Verhit een koekenpan en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en houd ze even warm. Roer de kookroom en de rucola door de aardappels en verwarm zonder te koken. Schenk de wijn bij het bakvet van het vlees en roer goed. Laat de wijn iets inkoken, zet de warmtebron uit en klop de boter erdoor. Presenteer de biefstuk met de saus op warme borden met de aardappelschotel.
Tip:
In plaats van biefstuk is entrecote of ribeye ook heel geschikt. De rucola kan worden vervangen door bieslook of bladselderij.
Variatie:
Lekker met broccoli of een groene salade.
Wijnadvies:
Drink hierbij een volle, zwoele, elegante, fruitige Château Bellerives-Dubois rood 2003, Bordeaux Supérieur (16-17°C).
Ingrediënten voor 4 personen
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Pel de sjalotjes of uien en de knoflook en snipper ze. Verhit de olie in een braadpan en roerbak hierin de aardappelblokjes, sjalotjes en knoflook tot de uien glazig zijn. Giet de bouillon en witte wijn erbij en voeg peper en zout toe. Breng alles aan de kook en stoof zachtjes 20-25 minuten totdat de aardappelen gaar zijn en het vocht voor het grootste deel verdampt is. Snijd de rucola wat kleiner.