Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel

home > boodschappen > Biefstuk met balsamicojus en groene groenteschotel

Voorbereiden:
Wrijf de biefstuk rondom in met de geperste knoflook. Strooi er peper over. Maak de peultjes en haricots verts schoon. Snijd de lichte bladeren van de sla in reepjes. Boen de citroen
schoon. Snijd de helft ervan in partjes en schil van de andere helft smalle reepjes van de schil.

Bereiden:
Kook de peultjes, haricots verts en doperwten 3-4 minuten in water met zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de hamreepjes licht krokant. Bak intussen de biefstuk in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Schep de afgegoten groenten door de ham, verwarm even, meng de munt en de slareepjes erdoor en garneer eventueel met citroenreepjes en partjes citroen. Schep de biefstuk uit de pan. Voeg bouillon en balsamicoazijn bij het bakvet en laat dit iets inkoken. Serveer de biefstuk met de balsamicojus en de groenteschotel.

Wijnadvies:
Een erg mooi gerecht voor zo’n luxe Château Pessange, een rode Bordeaux uit Médoc. Een
wijn met hetzelfde karakter, maar iets ronder, is Zuid-Afrikaanse Danie de Wet Cabernet Sauvignon/Merlot. Ook de Chileense Cabernet Sauvignon Reserva van Indomita en Qué Mas
schuiven graag aan.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 46g
vet 19g
koolhydraten 13g
kcal 405





Ingrediënten voor 4 personen

4 biefstukken van ca. 150 g per stuk
3 teentjes knoflook, geperst
zout en versgemalen peper
150 g peultjes
100 g haricots verts
1 krop botersla
1 citroen
250 g diepvriesdoperwten
4 eetl. olijfolie
100 g hamreepjes
enkele blaadjes munt
50 ml vleesbouillon of fond
2 eetl. balsamicoazijn