Bitterkoekjesijs met bosvruchten
home > boodschappen > Bitterkoekjesijs met bosvruchten
Voorbereiden:
Verkruimel de bitterkoekjes met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak. Rasp de chocolade grof of hak deze. Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, half stijf. Spatel de yoghurt en de amandellikeur erdoor. Voeg de bitterkoekjes en de chocolade toe. Doe het mengsel in een vierkante of langwerpige lage schaal of diepvriesdoos en zet het in de diepvries. Schep het na een uur om zodat er geen grove ijskristallen ontstaan. Strijk de bovenkant glad en laat het ijs nog minimaal 3 uur bevriezen.
Bereiden:
Maak intussen de diverse bosvruchten schoon. Snijd het ijs in plakken en serveer de vruchten erop.
Variatie:
In plaats van bitterkoekjes zijn Italiaanse amandelkoekjes ook lekker.
Wijnadvies:
Drankadvies: Naar keuze een amandel- of bessenlikeurtje.
Bereidingstijd:
ca.35 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 8g
vet 35g
koolhydraten 65g
alcohol 1 %
kcal (kJ) 614
Ingrediënten voor 4 personen
150 g bitterkoekjes
75 g pure chocolade
200 ml slagroom
75 g poedersuiker
250 ml yoghurt
2 eetl. amandellikeur
400 g bosvruchten (aardbeien, blauwe bessen of bosbessen, bramen, frambozen)