Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

home > boodschappen > Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Voorbereiden:
Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.

Bereiden:
Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.

Tip:

Combineer bloemkool met broccoli.

Serveersuggestie:
Lekker met gebakken aardappels of rösti.

Variatie:

Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd.





Ingrediënten voor 4 personen

1 grote bloemkool, in roosjes
zout
4 eieren
40 g boter of vloeibare
margarine
1 ui, gesnipperd
1 eetl. kerriepoeder
40 g bloem
400 ml melk (Melkan)
versgemalen peper
200 g hamreepjes
2 eetl. gehakte peterselie