Boerenkool met rundvlees en sinaasappel
home > boodschappen > Boerenkool met rundvlees en sinaasappel
Voorbereiden:
Haal de boerenkool zo nodig van de stronken en snijd in smalle reepjes. Snijd de bieflappen in smalle reepjes. Pers één van de sinaasappelen uit en schil de andere drie tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes los en vang het uitlopende sap op.
Bereiden:
Zet de wok of een braadpan op hoog vuur en verhit er de olie of de boter in. Roerbak de reepjes vlees kort tot ze beginnen te kleuren. Voeg de kool toe en roerbak nog circa 3 minuten tot de kool zacht wordt. Schep er de ketchup, de worcestershiresauce, het sinaasappelsap en de sinaasappelpartjes door. Breng aan de kook en bind het vocht met allesbinder. Breng verder op smaak met wat zout en peper en geef er aardappelpuree bij.
Wijnadvies:
Schenk een lichte rode wijn, zoals een Chianti, een Valpolicella, een Valdepeñas of een La Mancha. Frankrijk biedt de rode Bergerac (16-18°C).
Ingrediënten voor 4 personen
circa 1200 g boerenkool aan de stronkk of 600 g schoongemaakte en gesneden boerenkool
500 g bieflappen
4 sinaasappelen
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. worcestershiresauce
allesbinder
zout en versgemalen peper