Bonensoep met spekjes
home > boodschappen > Bonensoep met spekjes
Bereiden:
Bak de blokjes spek in een soeppan uit. Voeg de bouillon en het takje rozemarijn toe. Kook in de bouillon de tuinbonen en kapucijners gaar. Roer de champignons, maïskorrels, witte bonen, tomaten en knoflook door de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook. Roer op het laatste moment de peterselie door de soep.
Tip:
Maak van deze soep een complete maaltijd door er met rookvlees of kaas belegd roggebrood bij te serveren.
Wijnadvies:
Een glaasje rode huiswijn, bijvoorbeeld uit Chili, of een bruin biertje, zal er waarschijnlijk lekkerder bij smaken dan het gebruikelijke bekertje (karne)melk.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 16g
vet 9g
koolhydraten 18g
kcal (kJ) 217
Ingrediënten voor 4 personen
150 g magere gerookte spekblokjes
1 l vleesbouillon
1 takje rozemarijn of 2 theel. gedroogde rozemarijn
200 g tuinbonen (diepvries)
100 g kapucijners (diepvries)
100 g champignons, in plakjes
4 eetl. maïskorrels, afgespoeld (uit potje of blikje)
4 eetl. witte bonen, afgespoeld (uit potje of blikje)
1/2 l blik of pak gezeefde tomaten
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl. fijngehakte peterselie