Braadworstjes met linzen en maïs

home > boodschappen > Braadworstjes met linzen en maïs

Voorbereiden:
Leg de braadworstjes 5 minuten in warm water. Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed af. Hak de peterselie fijn. Schil de appels. Verwijder met behulp van een appelboor de klokhuizen en snijd de appels in dikke plakken. Besprenkel de plakken appel met citroensap om bruin worden te voorkomen.

Bereiden:
Kook de linzen in circa 30 minuten gaar in gezouten water waaraan het kaneelstokje is toegevoegd. Bak intussen de braadworstjes in de helft van de boter gaar. Bak in een tweede koekenpan de appel in de resterende boter snel aan beide kanten lichtbruin, maar vooral niet te zacht. Verwarm de maïskorrels. Laat de linzen uitlekken. Houd het kaneelstokje apart. Roer de maïs, de mosterd en bijna alle peterselie door de linzen. Schep de linzen op een verwarmde schaal. Leg de braadworstjes, de appel en het kaneelstokje, dat niet wordt opgegeten, er bovenop. Strooi peterselie over dit gerecht.

Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn. Een Bardolino, een lichte Chianti of een dito Rioja (16-18ºC).

Bereidingstijd:
ca.45 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 38g
vet 36g
koolhydraten 46g
kcal (kJ) 660





Ingrediënten voor 4 personen

4 braadworstjes
250 g linzen
1 bosje peterselie
4 zoetzure appels
1 eetl. citroensap
1 kaneelstokje
50 g boter
1 klein blikje maïs
1 eetl. mosterd