Brabantse preisoep

home > boodschappen > Brabantse preisoep

Voorbereiden:
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de prei en aardappel 3 minuten. Voeg de rijst toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 20 minuten.

Bereiden:
Bak intussen de spekreepjes krokant en voeg deze bij de soep. Voeg peper naar smaak toe en serveer het roggebrood bij de soep.

Tip:
Laat voor een slankere versie de spekreepjes achterwege. Besmeer het roggebrood met mosterdboter: boter gemengd met grove mosterd en wat citroensap.

Variatie:
Neem in plaats van spekreepjes in plakken gesneden saucijsjes.

Wijnadvies:
Wilt u misschien een glaasje Brabantse witte wijn bij uw soepje? Een witte cuvée van Wijngaard De Linie uit Maden zal hier zeker goed smaken. Anders misschien een lekker blond of licht bruin biertje naar keuze.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 9g
vet 13g
koolhydraten 34g
kcal (kJ) 295





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. zonnebloemolie
350 g prei, in ringetjes
250 g aardappelen, geschild, in blokjes
40 g rijst
1 l vleesbouillon (van tablet of uit pot)
100 g gerookte spekreepjes
versgemalen peper
(Brabants) roggebrood