Cassoulet met tonijn
home > boodschappen > Cassoulet met tonijn
Voorbereiden:
Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd ze in smalle repen. Bestrooi de tonijn met zout en peper. Spoel alle bonen af en laat uitlekken.
Bereiden:
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een royale pan. Bak de uiringen in ca. 15 minuten zacht en glazig. Doe de stukjes gedroogde tomaten en de bleekselderij erbij. Bak alles al roerend enkele minuten. Voeg alle bonen toe. Roer de olijven erdoor. Giet een klein scheutje water in de pan om aanbranden te voorkomen. Verwarm deze cassoulet op een laag vuur terwijl de vis wordt gebakken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnfilet ca. 3 minuten per kant. De filet is dan van binnen rosé. Verdeel de cassoulet over de borden en leg er een stuk tonijn bovenop.
Tip:
Verwerk eventueel het vruchtvlees van de tomaten die u in het voorgerecht heeft gebruikt in de cassoulet.
Variatie:
Vervang de tonijn door zalmfilet of door vlees, bijvoorbeeld gebakken braadworstjes of karbonades.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 67g
vet 23g
koolhydraten 32g
kcal (kJ) 603
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien
4 eetl. zongedroogde tomaten (op olie)
2 stengels bleekselderij
4 stukken tonijnfilet
van ca. 200 gram (Vismarine)
zout en versgemalen peper
1/2 l blik flageolets, kidneybeans of een andere bonensoort
1 l pot of blik witte bonen
6 eetl. olijfolie (Mediterrane)
ca. 20 groene olijven zonder pit