Courgettesalade met paddenstoelen

home > boodschappen > Courgettesalade met paddenstoelen

Voorbereiden:
Verwijder de steelaanzet van de courgettes. Schaaf of snijd de courgettes in de lengte in repen. Meng olijfolie (bewaar minimaal 1 eetlepel voor het roerbakken) met pesto, balsamicoazijn en zout en peper. Giet deze marinade over de courgette­linten en laat dit circa 4 minuten goed intrekken.

Bereiden:

Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de pistachenoten
2-3 minuten. Schep de tomaten erdoor. Haal de courgettelinten uit de marinade
en verdeel ze over 4 borden. Schep het paddenstoelenmengsel in het midden en druppel de marinade eromheen.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met ciabattabrood.

Variatie:
Vervang de pistachenoten door hazel­noten of amandelen.
Neem in plaats van kerstomaten 8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes.

Wijnadvies:
Kastelbourg Pinot Blanc mag ontkurkt worden. En met een Soave Coppiere erbij is het ook genieten.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 7g
vet 27g
koolhydraten 8g
kcal 305





Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes
100 ml olijfolie
1 eetl. pesto
2 eetl. balsamicoazijn
zout en versgemalen peper
200 g gemengde paddenstoelen (kastanje­champignons, oesterzwammen, shiitakes, in plakjes of reepjes)
50 g gepelde pistachenoten
12 cherry-/kerstomaten, gehalveerd