Courgettesalade met paddenstoelen
home > boodschappen > Courgettesalade met paddenstoelen
Voorbereiden:
Verwijder de steelaanzet van de courgettes. Schaaf of snijd de courgettes in de lengte in repen. Meng olijfolie (bewaar minimaal 1 eetlepel voor het roerbakken) met pesto, balsamicoazijn en zout en peper. Giet deze marinade over de courgettelinten en laat dit circa 4 minuten goed intrekken.
Bereiden:
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de paddenstoelen met de pistachenoten
2-3 minuten. Schep de tomaten erdoor. Haal de courgettelinten uit de marinade
en verdeel ze over 4 borden. Schep het paddenstoelenmengsel in het midden en druppel de marinade eromheen.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met ciabattabrood.
Variatie:
Vervang de pistachenoten door hazelnoten of amandelen.
Neem in plaats van kerstomaten 8 gedroogde tomaten op olie, in reepjes.
Wijnadvies:
Kastelbourg Pinot Blanc mag ontkurkt worden. En met een Soave Coppiere erbij is het ook genieten.
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 7g
vet 27g
koolhydraten 8g
kcal 305
Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes
100 ml olijfolie
1 eetl. pesto
2 eetl. balsamicoazijn
zout en versgemalen peper
200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes, in plakjes of reepjes)
50 g gepelde pistachenoten
12 cherry-/kerstomaten, gehalveerd