Garnalensalade met asperges en peultjes

home > boodschappen > Garnalensalade met asperges en peultjes

Voorbereiden:

Halveer de asperges en kook ze 4 minuten in water met zout. Voeg de peultjes bij de asperges en kook deze 3 minuten mee. Giet de groenten af en spoel er koud water over zodat de peultjes groen en knapperig blijven. Verhit de olijfolie en roerbak de asperges en de peultjes 3 minuten. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.

Bereiden:

Verdeel de sla over 4 borden. Schep de asperges, peultjes en garnalen op de sla. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade. Strooi de bieslook en pijnboompitten erover.

Tip:

Serveersuggestie:
Lekker met pitabrood.

Variatie:
Vervang de garnalen door gerookte forel of gerookte zalm.

Wijnadvies:
Asperges op deze manier bereid zien graag een fles Elzasser pinot op tafel. Ook van harte aanbevolen sauvignon blanc, al dan niet uit de Loire.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 6g
vet 23g
koolhydraten 14g
kcal (kJ) 285





Ingrediënten voor 4 personen

300 g witte asperges, geschild

zout
200 g peultjes, schoongemaakt
2 eetl. olijfolie
2 eetl. pijnboompitten
75 g veldsla of fijne bladsla
200 g garnalen (Hollandse of Partygarnalen; Vismarine), ontdooid
2 eetl. gehakte bieslook
(vers of diepvries)
voor de dressing:
3 eetl. zonnebloemolie
2 eetl. ketjap manis
1 eetl. geraspte gemberwortel
2 eetl. citroensap