Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofoe
home > boodschappen > Gebakken mie met sugarsnaps en pikante tofoe
Voorbereiden:
Doe de tofoeblokjes in een schaal en schep ketjap,
sambal en gemberpoeder erdoorheen. Laat dit een
uurtje marineren. Breng een ruime pan water met
zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps een
minuut. Schep ze uit het water in een vergiet en
spoel ze met koud water. Snijd de sugarsnaps in de
lengte een keer door. Leg de mie in het kokende
water en zet de warmtebron uit. Laat de mie een
paar minuten wellen en roer dan los met een vork.
Giet de mie af en spoel onder de kraan om plakken te
voorkomen. Laat de mie uitlekken en knip deze eventueel
met een schaar een paar keer door.
Bereiden:
Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes tofoe op hoge stand al omscheppend knapperig. Giet het restje marinade erbij en zet even apart. Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de knoflook en mie al omscheppend lichtbruin. Voeg de sugarsnaps, tofoeblokjes en sesamzaad toe en bak nog enkele minuten mee tot alles goed warm is. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer direct en garneer eventueel met bosui en sesamzaadjes.
Tip:
Voor de niet-vegetariër kan tofoe vervangen worden door kipfilet of varkensreepjes.
Bereidingstijd:
ca.30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
250 g tofoe naturel, in kleine dobbelsteentjes
100 ml ketjap manis
2 eetl. sambal manis
1 theel. gemberpoeder (djahé)
zout en versgemalen peper
250 g sugarsnaps
250 g eiermie
2 à 3 eetl. zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, grof gehakt
2 eetl. geroosterd sesamzaad + extra voor garnering
lente-/bosui voor garnering