Gebakken vis met doperwtenpuree en champignons
home > boodschappen > Gebakken vis met doperwtenpuree en champignons
Voorbereiden:
Bestrooi de kabeljauw met zout. Zet drie borden klaar. Vul één bord met bloem, het tweede bord met losgeklopt ei en het derde bord met paneermeel.
Bereiden:
Kook de doperwten gaar en giet ze af. Bewaar het kookvocht. Pureer de doperwten met een klein scheutje van het kookvocht met behulp van een keukenmachine. Roer de peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper. Houd de puree warm. Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie en 20 gram boter in een koekenpan. Wentel elk stuk kabeljauw eerst door de bloem, vervolgens door losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel. Bak de visfilets ca. 4 minuten per kant. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Bak in een tweede koekenpan in de rest van de olie en de boter de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de doperwtenpuree over de borden. Leg er een stuk kabeljauw bovenop. Verdeel de champignons over de stukken kabeljauw. Garneer met een partje citroen. Serveersuggestie: Eet hier frietjes bij.
Variatie:
Vervang de kabeljauw door vissteak of zalmfilet (Vismarine).
Wijnadvies:
Klassiek met een Soave of een Verdicchio, avontuurlijk met een Duitse riesling Classic, altijd goed met een Elzasser pinot blanc.
Bereidingstijd:
ca.35 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 34g
vet 24g
koolhydraten 40g
kcal (kJ) 512
Ingrediënten voor 4 personen
4 × 100 g kabeljauw (Vismarine), ontdooid
zout en versgemalen peper
6 eetl. bloem
2 eieren, losgeklopt
6 eetl. paneermeel
450 g doperwten (diepvries)
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijngeknipte bieslook
ca. 5 eetl. zonnebloemolie
30 g boter
250 g champignons, in plakjes, gehalveerd of in vieren
1 citroen, in vieren gesneden