Gegrilde aubergines met hummus en pitabrood

home > boodschappen > Gegrilde aubergines met hummus en pitabrood

Voorbereiden:
Bestrijk de aubergineplakken met de olijfolie. Pureer de ingrediënten voor de hummus.

Bereiden:
Rooster de aubergineplakken in een hete grillpan of koekenpan aan beide kanten lichtbruin en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze op 4 borden met de hummus in een schaaltje erbij. Serveer er pitabrood bij.

Tip:
Combineer de aubergine met courgette.
De hummus kan ook kant-en-klaar worden gekocht.

Variatie:
Vervang de yoghurt door zure room (Melkan).

Wijnadvies:
Een frisse, kruidige en zonnige witte of rosé wijn naar keuze.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 7g
vet 7g
koolhydraten 12g
kcal (kJ) 139





Ingrediënten voor 4 personen

2 aubergines, in plakken van
ca. 1 cm dik
2 eetl. olijfolie (Mediterrane)
zout en versgemalen peper
voor de hummus:
1 blikje kikkererwten (ca. 400 g), uitgelekt
3 eetl. volle yoghurt (Melkan)
2 eetl. gehakte koriander
(vers of diepvries)
2 teentjes knoflook, geperst
mespunt cayennepeper
1/2 theel. gemalen komijn
(djinten)