Geroosterde zalm met doperwtensaus
home > boodschappen > Geroosterde zalm met doperwtensaus
Voorbereiden:
Bestrijk de drooggedepte zalmfilet met olijfolie, gemengd met pesto, zout, peper en citroensap.
Bereiden:
Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bevroren doperwten en wijn toe en kook zachtjes 5 minuten. Schep crème fraîche, zout, peper en basilicum erdoor, verwarm zonder te koken en pureer de saus. Houd deze even warm. Verhit een grillpan en rooster de zalm 2 minuten per kant. Serveer de zalm met de doperwtensaus.
Tip:
Lekker met spaghetti of gekookte krieltjes.
Wijnadvies:
Bourgogne Chardonnay, maar ook Chardonnay van Vals Baai of van Jean Sablenay.
Bereidingstijd:
ca.25 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 22g
vet 38g
koolhydraten 16g
kcal 515
Ingrediënten voor 4 personen
400 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid
3 eetl. olijfolie
1 eetl. pesto
zout en versgemalen peper
1 eetl. citroensap
voor de doperwtensaus:
25 g boter
2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
300 g doperwten (diepvries)
100 ml droge witte wijn
125 ml demi crème fraîche (Melkan)
2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries)