Gevulde courgettes
home > boodschappen > Gevulde courgettes
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bouillon. Snijd de courgettes in de lengte door. Hol ze met een lepel uit door zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Blancheer de courgettes 2-3 minuten in de bouillon. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze omgekeerd uitlekken.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin het gehakt rul met de sjalotten en paprika. Voeg zout, peper, kerriepoeder en Provençaalse kruiden toe. Schep prei en peterselie erdoor. Giet overtollig vet af. Leg de courgettehelften op een bakplaat. Vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi ze met kaas. Zet ze 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is. Gratineer eventueel nog even onder een hete ovengrill.
Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met witte rijst en sla.
Variatie:
In plaats van courgette kan aubergine worden gebruikt.
Bereidingstijd:
ca.45 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 42g
vet 49g
koolhydraten 17g
kcal 675
Ingrediënten voor 4 personen
1,5 l groentebouillon (van tablet)
4 courgettes
3 eetl. olijfolie
500 g runder- of half-om-half gehakt
2 sjalotten, gesnipperd
1 rode (punt) paprika, in blokjes
zout en versgemalen peper
mespunt kerriepoeder
1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of 1 theel. gedroogd
1 (kleine) prei, in ringetjes
2 eetl. gehakte peterselie
200 g geraspte belegen kaas