Gevulde pitabroodjes met koud gehakt

home > boodschappen > Gevulde pitabroodjes met koud gehakt

Voorbereiden:
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of het broodrooster en laat ze afkoelen. Snijd de gehaktballetjes in plakjes. Snijd de radijsjes en het stuk komkommer in plakjes en snijd die in reepjes. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Knip de bieslook in stukjes van 1 cm. Ontvel de knoflook en pers deze uit. Meng de slasaus met de knoflook. Meng de groenten hiermee.

Bereiden:
Snijd de pitabroodjes aan één kant open. Vul ze met de salade en de plakjes gehakt. Leg de gevulde broodjes op elkaar en bind er keukentouw om. Zet ze zo in een plastic zak en knoop deze dicht.

Wijnadvies:
Niet moeilijk doen, lekker ongedwongen genieten met een glas droge witte wijn uit Zuid-Afrika of een Franse Pays d’Oc.

Bereidingstijd:
ca.40 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 18g
vet 14g
koolhydraten 37g
kcal (kJ) 346





Ingrediënten voor 4 personen

4 pitabroodjes
1 pakje kant-en-klare gehaktballetjes (evt. Indisch gekruid)
1/2 bosje radijsjes
1/3 komkommer
1/4-1/2 krop ijsbergsla
10 g bieslook
1 teen knoflook
1 dl slasaus met yoghurt